Gastronorm (GN)
یک استاندارد اروپایی برای سینی و ظروف آشپزخانه و اندازه آنها است که معمولاً در سراسر دنیا در صنعت پذیرایی و صنایع غذایی حرفه ای و همچنین در بخش های خاصی از بازار پرمصرف مشاهده می شود. Gastronorm به طور کلی در سراسر جهان به جز ایالات متحده ، که سیستم داخلی خود را دارد ، استفاده می شود.
استاندارد Gastronorm برای اولین بار در سال 1964 در سوئیس معرفی شد و در سال 1993 با استاندارد EN 631 به استاندارد رسمی اروپایی تبدیل شد. قالب اصلی “GN 1/1” نام دارد و 530×325 میلی متر اندازه گیری میشود ، در حالی که سایر اندازه های ظروف Gastronorm به نسبت چند برابر بزرگ تر و کوچک تر از این اندازه اصلی هستند.
ظروف Gastronorm امکان ذخیره سازی ، حمل و نقل ، فرآوری و سرویس انعطاف پذیر، مکان مناسب و سازگار را فراهم می آورد و می تواند برای قفسه بندی ، حمل و نقل بر روی چرخ دستی ها ، قرار دادن موقتی ایمن در سینک های مخصوص ، میزهای کار ، یخچال ، فریزر ، اجاق گاز مخصوص و ماشین های ظرفشویی مخصوص مورد استفاده قرار گیرد. سایر محصولاتی که قالب Gastronorm را پذیرفته اند عبارتند از تخته های برش و سطوح غیر چسبنده آشپزی و غیره.
بسیاری از محصولات غذایی حرفه ای حتی برای سازگاری مطلوب با ظروف Gastronorm مانند اندازه های پایه پیتزا ، نان های از قبل پخته شده یا سبزیجات یخ زده بسته بندی می شوند.
موادی که بیشتر برای ظروف مورد استفاده قرار می گیرد از جنس استیل ضد زنگ یا پلاستیک پلی کربنات مخصوص مواد غذایی (شفاف یا غیر شفاف) است.